Privát biztosítások

Ki köthet Ausztriában biztosítást?

–       A legtöbb biztosító társaság csak osztrák lakcímmel rendelkező személyekkel köt biztosítást.

–       Az Ausztriában hivatalosan dolgozó, de magyar lakcímmel rendelkezőknek sem kell azonban feltétlenül magyar biztosítókhoz fordulniuk, ugyanis néhány társaságnál ezekkel a feltételekkel is szívesen látják az ügyfeleket.

–       Ha valakinek a megtakarítás a lényeg, akkor lehet találni olyan társaságot is, amely sem lakcímet sem munkaviszonyt nem kér az életbiztosítás megkötésekor.

–       Érdemes a magyar termékek körében is tájékozódni, ugyanis több biztosító fejlesztett utóbbi időben olyan termékeket, amelyek figylemebe veszik, hogy a szerződő másik európai országban szerzi a jövedelmét. Tehát akár Euro-ban is fizethet az ügyfél és/vagy kiterjesztette a szolgáltatásokat a tartósan külföldön tartózkodók rézére. Itt javasoljuk a független szakember bevonását a választásba!

Mire lehet biztosítást kötni Ausztriában?

–       Alapvetően 2 típusú biztosítás létezik: a vagyon biztosítások, illetve a személyi biztosítások.

–       Fontos tudni, hogy a vagyon biztosítások esetében pl. autó, lakás, ház, stb… csak azokat a vagyontárgyakat lehet bebiztosítani, amelyek Ausztria területi hatálya alá esnek. Vagyis csak osztrák rendszámú autóra, illetve Ausztria területén található ingatlanra fognak a biztosítók szerződést kötni.

–       A személyi biztosítások esetében a fentebb említett lehetőségek állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Hogyan fizetem a biztosítási díjakat?

–       Ausztriában a biztosítási illetve a biztosítási szerződés törvénye szabályozza a fizetés feltételeit.

–       Akinek nincs osztrák lakcíme, azok CSAK csoportos beszedéssel fizethetik a díjakat, vagyis osztrák bankszámlával kell rendelkezniük.

–       Akinek van osztrák bejelentett lakcíme, fizetheti csekken, utalással, illetve csoportos beszedéssel is a díjakat. A csoportos beszedés ( Abbuchungs Auftrag ) azonban minden esetben a legcélszerűbb.

Melyik biztosítónál kössek biztosítást?

–       Mivel számos biztosító tevékenykedik Ausztriában, ezért a választás nehéz lehet.

–       Célszerű egy független biztosításközvetítő céget megbízni, hogy keresse ki nekünk a legkedvezőbb ajánlatot. Ennek az az előnye is megvan, hogy egy profi szakember képvisel minket a biztosítókkal szemben, nem kell az ügyfélnek bajlódni az ügyintézéssel, levelezéssel.

Szeretne biztosítást kötni, de nem tudja kihez forduljon?

–       Forduljon bátran munkatársainkhoz, és ismerejen meg egy profi magyar csapatot, akik az Ön kívanságainak megfelelően garantáltan a legjobb ajánlatot keresik ki a piacról!

Sárdi Péter

e-mail: peter.sardi@efs-ag.at

Tel: +36308321356

Tel: +4369981839049

www.sardipeter.com