Privat biztosítások

Ki köthet Ausztriában biztosítást?

–       A legtöbb biztosító társaság csak osztrák lakcímmel rendelkezö személyekkel köt biztosítást.

–       Az Ausztriában hivatalosan dolgozó, de Magyar lakcímmel rendelkezöknek sem kell azonban feltétlenül magyar biztosítókhoz fordulniuk, ugyanis néhány társaságnál ezekkel a feltételekkel is szívesen látják az ügyfeleket.

–       És ha valakinek a megtakarítás a lényeg, akkor lehet találni olyan társaságot is, amely sem lakcímet sem munkaviszonyt nem kér az életbiztosítás megkötésekor.

–       Érdemes a magyar termékek körében is tájékozódni, ugyanis több biztosító fejlesztett utóbbi idöben olyan termékeket, amelyek figylemebe veszik, hogy a szerzödö másik európai országban szerzi a jövedelmét. Tehát akár Euro-ban is fizethet az ügyfél és/vagy kiterjesztette a szolgáltatásokat a tartósan külföldön tartózkodók rézére. Itt javasoljuk a független szakember bevonását a válsztásba!

 

Mire lehet biztosítást kötni Ausztriában?

–       Alapvetöen 2 típúsu biztosítás létezik. A vagyon biztosítások illetve a személyi biztosítások.

–       Fontos tudni, hogy a vagyon biztosítások esetében pl. auto, lakás, ház, stb… csak azokat a vagyontárgyakat lehet bebiztosítani, amelyek Ausztria területi hatálya alá esnek. Vagyis cask osztrák rendszámú autora illetve Ausztria területén található ingatlanra fognak a biztosítók szerzödést kötni.

–       A személyi biztosítások esetében a fentebb említett lehetöségek állnak az ügyfelek rendelkezésére.

 

Hogyan fizetem a biztosítási díjakat?

–       Ausztriában a biztosítási illetve a biztosítási szerzödés törvénye szabályozza a fizetés feltételeit.

–       Akinek nincs osztrák lakcíme, azok CSAK csoportos beszedéssel fizethetik a díjakat. Vagyis osztrák bankszámlával kell rendelkezniük.

–       Akinek van osztrák bejelentett lakcíme, fizetheti csekken, utalással illetve csoprotos beszedéssel is a díjakat. A csoportos beszedés ( Abbuchungs Auftrag ) azonban minden esetben a legcélszerübb.

 

Melyik biztosítónál kössek biztosítást?

–       Mivel számos biztosító tevékenykedik Ausztriában, ezért a választás nehéz lehet.

–       Célszerü egy független biztosításközvetítö céget megbízni, hogy keresse ki nekünk a legkedvezöbb ajánlatot. Ennek az az elönye is megvan, hogy egy profi szakember képvisel minket a biztsoítókkal szemben, nem kell az ügyfélnek bajlódni az ügyintézéssel, levelezéssel.

 

Szeretne biztosítást kötni, de nem tudja kihez forduljon?

–       Forduljon bátran munkatársainkhoz, és ismerejen meg egy profi magyar csapatot, akik az Ön kívanságainak megfelelöen garantáltan a legjobb ajánlatot keresik ki a piacról!

 

Sárdi Péter

e-mail: peter.sardi@efs-ag.at

Tel: +36308321356

Tel: +4369981839049